Wie is Johan?

Wie is Johan?

Met drie decennia aan management ervaring in een operationele omgeving waar veiligheid centraal stond, heb ik voortdurend mijn creatieve geest ingezet om eenvoudige processen te ontwikkelen en een veilige en expressieve werkomgeving te creëren, waarin medewerkers zichzelf konden zijn en waar respect voor veiligheidsvoorschriften voorop stond. Dit was niet altijd gemakkelijk.

Mijn streven naar verdere zelfontwikkeling bracht me enkele jaren geleden naar het 'Inspirerend Coachen', de kunst van dynamische en uitdagende communicatie. Onder leiding van Jef Clement, een doorgewinterde mentor, werd ik dag in dag uit geboeid en voorzien van de juiste kennis, inzichten en begrip tijdens mijn opleiding.

Nu voel ik me klaar om de rol van gids en mentor op me te nemen. Ik ben er om individuen en organisaties te begeleiden in hun reis naar verandering en een leercultuur. Wat nog belangrijker is: ik wil laten zien dat de kern van succesvolle verandering ligt in het creëren van een positieve (veilige) werkomgeving waarin creativiteit grenzeloos is. Het negeren van medewerkers' zelfexpressie leidt vaak tot weerstand.

Episteme gaat nog een stap verder. Om daadwerkelijk te slagen in veranderings- en bewustwordingsprocessen, zijn krachtige elementen nodig zoals Empowerment, Passion, Inspiration, Selfbelief, Training, Emotion, Mastery en Empathy.

Dit zijn de acht pijlers waar Episteme op rust. Waar sta jij in dit proces? Wat heb je nodig om jezelf te overtreffen?


Wat is coaching bij Episteme?

Voor mij belichaamt coaching het uitlokken / provoceren en bijstaan van leren. Het draait om het streven naar optimalisatie, om uitdaging, om het verleggen van grenzen en het betreden van nieuwe gebieden, om het omarmen van risico's. Het is de kunst van aansporen, van het verkennen van nieuwe perspectieven, van het dieper graven en het overstijgen van wat tot nu toe bereikt is. En we doen dit samen.

Samen werken we aan het creëren van een omgeving die uitnodigt tot groei en durf, waarin je wordt gestimuleerd om anders te kijken, verder te gaan en meer te durven dan ooit tevoren."

Wat is mentoring bij Episteme?

Voor mij belichaamt mentoring het bieden van steun en uitdaging in het leerproces van de mentee door middel van begeleiding, triggering en ondersteuning bij hun uitdagingen. 

En dit zowel op individueel als op team niveau.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x